Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Portishead - Third


Τους περιμέναμε. Σιωπηλά καθόμασταν δίπλα απο το τζάκι ακούγοντας τα παλιά τους άλμπουμ και διαβάζοντας κάποιο βιβλίο (προτείνω ντοστογιέφσκυ, εκρηκτικός συνδυασμός). Οι εποχές περνάγανε μαζοι και τα έτη.
Ώσπου επιστρέψανε, με ήχους όχι τόσο γνώριμους, αλλά προσεγμένους, βγάζοντας αυτό που αισθάνονται και όχι κάτι πρόχειρο επειδή είναι στην ρήτρα του συμβολαίου με την δισκογραφική τους εταιρεία. Ήχοι σκληροί, κοφτοί μα η φωνή της μπεθ σταθερά εκεί. Τα σκρατσαρίσματα στερέψανε και πήρανε την θέση τους τα ντραμς. Σε πολλούς ξένισε ο δισκος τους αλλά θα διαφωνήσω, μου αρέσει που υπάρχει ακόμη συναίσθημα στα τραγούδια τους, αυτό κυρίως αγαπήσαμε τόσο καιρό. Αγαπημένα μου κομμάτια: Hunter, The rip,We carry On
(Εναλλακτικός τίτλος: "Φέρτε τα πριόνια! τι να μας κάνουν πλέον τα ξυραφάκια)

The Rip
As she walks in the room, Scented and tall,
Hesitating once more.
And as I take on myself,
And the bitterness I felt,
Realise that love lost,
while
White horses, They will take me away,
And the tenderness I feel,
Will send the dark underneath,
Will I follow? Through the glory of life,
I'm scattered on the floor, Disappointed and sore.
And in my thoughts I have bled,

For the riddles I've been fed, Another lie moves over,
while
White horses, They will take me away,
And the tenderness I feel,

Will send the dark underneath,
Will I follow?
While, white horses, They will take me away,
And the tenderness I feel,
Will send the dark underneath,
Will I follow?



Εκ ΦύσεωςΑνάσταση



Είναι εκπληκτική η αναγέννηση της φύσης την Άνοιξη. Είναι επίσης εκπληκτική η σύνδεση των χριστιανικών έθίμων με την φυσική διαδικασία. Με την αποσαφήνιση και ορθολογικοποίηση των φυσικών γεγονότων, είναι δύσκολο να πιστέψεις κατά γράμμα τις χριστιανικές παραδόσεις. Ίσως και ήταν λάθος η αυτή διαδικασία. Πήραμε πολύ στα σοβαρά την παράδοση και την μετά θάνατον ζωή, αντί να δούμε την αληθινή έννοια των πραγμάτων.


Οι καιροι και οι τρόποι χαλιναγώγησης έχουν αλλάξει, μπορεί να περάσαμε ένα διάστημα ορθης λογικής (απο την εποχή του διαφωτισμού έως τα μέσα του προηγούμενου αιώνα) μα τώρα οι τρόποι αντίδρασης μας βασίζονται στην μη χρηση της λογικής και την χρήση των αρχέγονων ορμών, Βρισκομαστε δηλαδή σε μια ρετρο παγανιστική φάση, με την κακή της έννοια δυστυχώς. Παλεύουμε για την ευτυχία στην παρούσα ζωή, με λάθος όμως όπλα. Αντί να χρησιμοποιήσουμε την λογική, χρησιμοποιούμε την πιστωτική μας κάρτα.

Μπορούμε μέσω της αναγέννησης της φύσης να εμπνευστούμε μια νέα αρχή στις ζωές μας, με νέα πρότυπα που να μας οδηγήσουν σε μια ψυχική ηρεμία και να τείνουμε προς την πολυπόθητη ευτυχία και ελευθερία.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

T'αη Γιώργη το παράπονο

Καθώς διαλογιζόμουν παίζοντας πασιεντζα και περιμένοντας παράλληλα ο διαιτητής να σφυρίξει το τέλος του σημερινού αγώνα της βιοπάλης, λαμβάνω ένα mail και ήταν απο τον άη γιωργη!
Το ανοίγω βαριεστημένα περιμένοντας να δω αν θέλει να παω να του καθαρίσω κανα ξωκλήσι του, αντ'αυτού λαμβάνω ένα γράμμα διαμαρτυρίας έναν λίβελο για την αδικία που τον βρήκε. Σας το παραθέτω αυτούσιο, περίπου...
"Αγαπητέ ορίων,
Καθώς δεν βρήκα κάποιον άλλο να μου συμπαρασταθεί, είχαν πάει όλοι στο ευχέλαιο , σου γράφω το παράπονο μου καθώς με πνίγει το δίκιο!
Δεν νοείται κοτζαμ άγιος με πάνω απο 3 εκ. συνονόματους να παραχωρεί την εορταστική του μέρα στην Μ Τετάρτη. Δεν το κατάλαβα αυτο τον τσαμπουκά της μεγαλοβδομαδας! και ποια είναι αυτή που θα μου φάει την θέση???
Ξέρετε τι λεφτά φέρνω καθε χρόνο στην εορτή μου? αν κάνουμε μια σύγκριση τζίρου σε λεφτά και τάματα με την Μ. Τετάρτη θα γελάνε και τα παπαδάκια!
Και ποια είναι αυτη η Μ. Τετάρτη που είναι εντελώς ανήθικη. Εορτάζει η εκκλησία τον μυστικό δείπνο κάνοντας νηστεία, ενώ εκείνοι έτρωγαν το καταπέτασμα, μοσχάρια αρνιά κατσικάκια, τα πάντα!
Απαιτώ εδώ και τώρα την μεταφορά της Μ. Τετάρτης την επόμενη εβδομάδα, και σε ένδειξη καλής θελήσεως παραχωρώ το Prime time για να εορταστεί και αυτή κανονικά.
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, και εύχομαι ένα καλύτερο αύριο, χωρίς πολλές πολλές νηστείες και μετά βουτιά στα κρεατικά, αλλά βουτιά στα άδυτα της χριστιανικής πίστης.
sincerely,
St. George"

ΥΓ. Χρονιά πολλά και καλή λευτεριά στους εορτάζοντες