Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Blogovision #1 Boards Of Canada - Tomorrow's harvest

H αποφασιστική στιγμή στη φωτογραφία, είναι εκείνη η στιγμή που θα επιλέξεις να πατήσεις το κουμπί ώστε να ανοίξει το κλείστρο και να απαθανατίσεις αυτή τη μοναδική στιγμή. Κάπως έτσι τα περιγράφει ο Ανρι Καρτιέ Μπρεσόν. Περισσότερες πληροφορίες στο 18λεπτο βίντεο που βρίσκετε εδώ



Η αποφασιστική στιγμή για το άκουσμα ενός δίσκου είναι να το ακούσεις υπο τις κατάλληλες συνθήκες. Για το Tomorrow's  harvest ο λόγος , με το πρώτο άκουσμα στο αστικό περιβάλλον, δεν μου είχε δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Παρόλα αυτά το συμπεριέλαβα στις μουσικές βαλίτσες των διακοπών. Και ένα βράδυ λίγο προτού ξημερώσει, εκεί δίπλα στην παραλία, καθώς χάζευα τον νυχτερινό ουρανό, έβαλα να ακούσω τον δίσκο. Και αυτό ήταν. Το παζλ ολοκληρώθηκε, η πιο δυνατή στιγμή του καλοκαιριού, βγαλμένη απο σκήνη ενός επαναλαμβανόμενου ονείρου μου. 

Έκτοτε ο δίσκος δεν έχει σταματήσει να παίζει και να μου θυμίζει εκείνη την αποφασιστική στιγμή. Μουσική για διαστημόπλοια. Εάν μου έλεγε κάποιος ότι εκείνο το βράδυ είχαν έρθει διαστημόπλοια ίσως και να τον πίστευα. 






5. Savages - Silence yourself
2. Mount Kimbie - Cold spring fault less youth

Δεν υπάρχουν σχόλια: