Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Τα Άγια Σαββατοκύριακα



 Ο ανίκητος εχθρός της καθημερινότητας. Ένας εφιάλτης σαν εκείνους όπου προσπαθείς να ξεφύγεις μα νιώθεις τόσο βαρύς και κάθε φορά καταλήγεις να παγιδευθείς. Κάπως έτσι νιώθω την καθημερινότητα μου. Ευθύνες, υποχρεώσεις, εξελόφυλλα, λίστες to do την κατακλύζουν με αποτέλεσμα να μη σου μένει χρόνος να αναπνεύσεις, να μην αναπνεύσεις μάλλον τόσο όσο θα ήθελες.

Και στη συνέχεια έρχονται τα άγια Σαββατοκύριακα. Ξαποσταίνεις για λίγο, καταπιάνεσαι με όσα σε γεμίζουν δύναμη και ευτυχία, απο το μικρότερο έως το μεγαλύτερο. Ένας περίπατος, μια εκδρομή, μια ματιά, μια ανάγνωση ενός άρθρου, μια κριτική ενός βιβλίου, μια ανταλλαγή πληροφοριών για αγαπημένες ταινίες. Αναζωογόννηση, Φοίνικες όλοι μας ξεπεταγόμαστε μέσα απο τις στάχτες μας και πετάμε ψηλά, αν και δεν είναι η καταλληλότερη μέρα για να μιλήσουμε για Φοίνικες, (βλέπε 21η Απριλίου). Είναι υπέροχη η αίσθηση το  να διαπιστώνεις ξανά ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούν να σου διεγείρουν την προσοχή, το μάτι να γυαλίζει απο θαυμαμό και ένα χαμόγελο ικανοποίησης να αχνοφαίνεται.

Μια βουτιά στον υπέροχο βυθό του μικρόκοσμου μας. Μια βαθιά άνάσα κάθε φορά και άλλο ένα μακροβούτι έως ότου στερέψει και το τελευταίο μόριο οξυγόνου.

Και μια μικρή λίστα για εκείνα που μου τράβηξαν τη προσοχή.
  • Η ταινία Η αγελάδα που έπεσε απο τον Ουρανό http://flix.gr/cinema/h-agelada-poy-epese-apo-ton-oyrano.html
  • Η γραφή του Καζαντζάκη (o μοναδικός λόγος που θα έγραφα proud to be greek με κεφαλαία)
  • To αφιέρωμα για την Μουσική Αθήνα της Athensvoice http://bit.ly/11BiC9K
  • To τραγούδι Sad Eyes των Strawberry Pills